Zgomotul si vibratiile din mediu

Activitati principale

Industrializarea , urbanizarea densa si cresterea nevoilor de transport a oamenilor si a bunurilor a pus problemele de sunet si vibratii in varful agendei de mediu.

Pentru inginerul de mediu inseamna sa ia parte la:
•Planificarea unor noi dezvoltari in zonele rezidentiale , site-urile industriale , autostrazi , aeroporturi
• Tratarea plangerilor din partea cetatenilor, fie in timpul procesului de planificare sau ulterior
•Evaluarea conformitatii surselor de zgomot in conformitate cu reglementarile si legislatia

Pentru a ajuta la rezolva aceste provocari Brüel & Kjær ramane la curent cu noile standarde , imbunatateste tehnologiile si ofera solutii inovatoare pt intregul lant de masurare -- de la traductoare singulare pana la sisteme complete la cheie. Nevoile fiecarui client sunt deservite pentru a asigura ca intregul procesul de evaluare si reducere a zgomotului este mai usor , mai eficient si adaptabil pt inginerul de mediu --- oricare ar fi sarcinile simple sau multiple pe care le indeplineste.

Evaluari ale mediului

hello

O evaluare a zgomotului nu poate fi caracterizata printr-un singur cuvant ca "77dB". In practica in fiecare mediu, un numar mare de surse diferite contribuie la zgomotul ambiental la un moment dat si contin de obicei tonuri pure. Culegerea de date intr-o evaluare necesita o vasta cunostinta a parametrilor relevanti masuratorii, metodelor si o selectie a uneltelor care corespund conditiilor si sarcinilor respective.
Platformele pentru zgomotul mediului ofera inginerilor a gama larga de solutii flexibile, eficiente si easy-to-use in domeniul calitatii sunetului cu facilitati inovative precum wireless, auto-calibrare construite din materiale usoare. Toate solutiile corespund cu standardele nationale si internationale pentru a evalua:
• Traficul zgomotului
• Zgomot industrial
• Zgomot recreational
• Zgomot produs de vecini
• Zgomot produs de constructii
» Read MoreSanatate si siguranta

hello

Pierderea auzului indusa de zgomot este boala a doua cea mai comuna de munca si leziunile māna-brat si a īntregului corp induse de vibratii devin tot mai frecvente asa cum masinile si mediile de lucru aplica mai mult stres asupra corpului uman. Prin urmare pt a mentine angajatii sanatosi si fericiti si pentru a asigura respectarea reglementarilor de siguranta angajatii si autoritatile de sanatate pun mai mult accentul pe sanatatea si securitatea la locul de munca.
Brüel & Kjær ofera o gama larga de resurse pentru a facilita sensibilizarea , reducerea si prevenirea zgomotului si leziunilor induse de vibratii la locul de munca inclusiv:
• Echipamente inovatoare cum ar fi dispozitive portabile si metri (aparate) personali pt a evalua expunerea la zgomot si vibratii pt lucratori individual , grupuri sau zone fara a-i impiedica sa isi faca treaba.
• Instrumente de analiza de calitate superioara pt a identifica locatii , procese sau echipamente care ar putea sa ii puna pe angajati in pericol
• Soft-uri bazate pe standarde pt a asigura conformitatea cu reglementarile nationale si internationale
• Cunostinte la curent cu ultimele programe , standarde si norme de legislatie pt a ramane conforme cu masurile luate pt rezolvarea problemelor curente si planificarea pt viitor
» Read MoreConstruirea de acustice

hello

Persoanele care locuiesc si muncesc in zone urbane sunt adesea deranjati de zgomot. Escala sistemelor audio puternice si cresterea zgomotului terestru si atmosferic, intensifica probleme intampinate de locuitori si degradeaza calitatea vietii pentru aproape 20% din populatie.
Totusi, vorbitul si auzul sunt necesare in viata cultura a omului, asadar trebuie gasita o balanta intre deranjare si placere. In particular, cladiri precum sali de clasa, sali de conferinta, cinema-uri, teatre, si sali de concert necesita un design care sa incurajeze o comunicare usoare si un grad inalt de inteligibilitate.

Responsabilitatea de a asigura un sunet bun in astfel de cladiri fara a multiplica sunete nedorite cade pe umerii arhitectilor, designerilor de interior, ingineri si autoritatile municipale.
» Read MoreMonitorizarea zgomotului

hello

Monitorizarea continua a zgomotului outdoor este adaptat in intreaga lume ca un mijloc de reducere a impactului pe care zgomotul il are asupra activitatilor ce se desfasoara in jurul nostru. Pe langa producerea de informatii pentru planificare scopurilor si intelegerea monitorizarilor, se proceseaza date pentru a reduce tulburarile provocate de zgomot prin investigatii.
» Read MorePrezicerea si localizarea zgomotului

hello

Localizarea si prezicerea zgomotului este o unelta esentiala pentru a ajuta evaluarile nivelului de zgomot pe o suprafara extinsa si de a prezice schimbarile zgomotului in mediu.
Prezicerea zgomotului este folosita la scala larga pe parcursul planificarii etapelor de dezvoltare a unor sedii industriale importante, stabilirea unor zone pentru construirea de ferme sau pentru schimbari mici ale unor structuri existente.
Prezicerea iti permite sa evaluezi si sa comunici schimbarile pe care le provoaca impactul zgomotului si formeaza o cheie principala in studiul Impactul asupra mediului.
» Read More

Cele mai recente produse

Cele mai recente evenimente